Fritelle van zoete aardappel met ijs
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Pureer in de keukenmachine of hakmolen de blokjes zoete aardappel fijn. Schep de puree in een schaal.
- Rasp de gele schil van de citroen boven de zoete aardappelpuree. Voeg het ei, 50 gram suiker en het bakmeel toe en meng alles goed tot een dik beslag.
- Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Schep met twee lepels 8 hoopjes van ongeveer 25 gram van het beslag in de hete olie.
- Bak de beignets in 3-4 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege.
- Laat de beignets op keukenpapier uitlekken. Bak intussen op dezelfde manier met de rest van het beslag nog 8 beignets.
- Meng de kaneel met de resterende 50 gram suiker. Rol de beignets door de kaneelsuiker en leg ze op 4 borden. Schep het roomijs erbij en garneer met een topje munt of basilicum.
Bij deze krokante beignets - ze doen ons denken aan miniatuur oliebollen - kun je natuurlijk ook gewoon vanilleroomijs serveren. Extra lekker met een straaltje extra vierge olijfolie over het ijs!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 495 kcal
- 24 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 63 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen