U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Fritelle van zoete aardappel met ijs

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (à 450 g), ontdooid
  • ½ citroen, schoongeboend
  • 1 ei
  • 100 g suiker
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 4 bollen schapen- of vanilleroomijs
  • 4 topjes munt of basilicum, om te garneren
  • Zonnebloemolie, om te frituren
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Pureer in de keukenmachine of hakmolen de blokjes zoete aardappel fijn. Schep de puree in een schaal.
  • Rasp de gele schil van de citroen boven de zoete aardappelpuree. Voeg het ei, 50 gram suiker en het bakmeel toe en meng alles goed tot een dik beslag.
  • Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Schep met twee lepels 8 hoopjes van ongeveer 25 gram van het beslag in de hete olie.
  • Bak de beignets in 3-4 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege.
  • Laat de beignets op keukenpapier uitlekken. Bak intussen op dezelfde manier met de rest van het beslag nog 8 beignets.
  • Meng de kaneel met de resterende 50 gram suiker. Rol de beignets door de kaneelsuiker en leg ze op 4 borden. Schep het roomijs erbij en garneer met een topje munt of basilicum.

Bij deze krokante beignets - ze doen ons denken aan miniatuur oliebollen - kun je natuurlijk ook gewoon vanilleroomijs serveren. Extra lekker met een straaltje extra vierge olijfolie over het ijs!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 495 kcal
  • 24 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 63 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen